Om oss

Glaskonst

Åbykulle erbjuder socialterapeutiskt boende och daglig verksamhet för vuxna med funktionsnedsättning. Åbykulle har individanpassade lösningar för personer § LSS personkrets 1 med autism, utvecklingsstörning, problemskapande beteenden och stora omvårdnadsbehov. Åbykulle vänder sig till individer som är i behov av en småskalig helhetslösning i en skyddad miljö.

Våra värderingar

Människan
Hos Åbykulle står människan i centrum. Vi tillhandahåller goda levnadsvillkor för personer med stora stödbehov och vi skapar ett utrymme som saknas i det övriga samhället. Genom ett bemötande som ser och respekterar det unika i varje människa skall alla få stimulans att utveckla sina färdigheter och utforma en kvalitativ och individuell livsväg. Meningsfullhet och skapande är centralt i boende och på arbetet. Empatisk tålamod och aktning för den enskildes liv är ett stöd som får individer att växa.

Helheten
Att vara i ett sammanhang där man känner sig hemma ger stöd och glädje över att vara den man är. En sund gemenskap skapar förutsättning för utveckling. Samvaro ger även utmaningar som är värdefulla för ett livslångt lärande.
Människan samverkar med omgivningen. Tillgång till ett kvalitativt landskap och boende, näring, levnadsrytmer och kultur som en helhet ger livskvalitet och stöd att utvecklas.

Resized_20200802_150354 (1)

Länkar:

VÄRNA | ILG | FUB | RBU |

Antroposofi.info | autism.se | autismforum.se | autismvdb.se

Senaste inläggen

Åbibo

åbibo2 (2)

Åbibo är ett bihotell för solidärbin. Idag har de svårt att hitta en naturlig plats att övervintra på. Genom att placera ett bihotell på din balkong, utplats, terrass eller i din trädgård så kommer fler bin att hitta en plats att vila på. Solidärbin är ofarliga för oss människor och kan inte stickas.

Åbibo tillverkas av Åbykulles dagliga verksamhet och finns att köpa på plats i våra lokaler. När du köpt ditt bihotell så följ länken nedan och registrera ditt hotell.

  1. Dagverksamhetens olika projekt Kommentarer inaktiverade för Dagverksamhetens olika projekt
  2. Allas rätt till kommunikation Kommentarer inaktiverade för Allas rätt till kommunikation